Met 1 been in de zee, en 1 been op het podium

We zijn er terug in gedoken, een nieuw TIM seizoen is aangebroken! Deze eerste “echte werkweek” met TIM is meteen goed gevuld, en tegelijk hangt de zomersfeer er nog goed in.
Gisteren speelden we als een van de vele inspiratie-aanbieders, voor de 1000 medewerkers van Groep Intro die op tweedaagse zijn. Wij verzorgden een combinatieformule van de voorstelling Samen-samen but different, en de keynote Nieuwschurigheid van Nathalie. In een theater midden in het mooie domein van de Hoge Rielen. Waar tegelijk ook een hoop kampen doorgaan. Te voet opgehaald door onze persoonlijke bosgids. We hielden onze briefing in het warme zonnetje, en Ingrid doorspekte de hele voorspelling met haar kersverse Toscaanse belevingen.
Vandaag stond er een vergadering op het programma voor een voorstelling over de eigen kwetsbaarheid van mensen die met mensen in kwetsbare situaties werken. De zomertouch ontbrak niet, want in plaats van een lauwe vergaderkoffie werden zonnige fruitcocktails opgediend. We hadden verder ook tussendoor een interne afstemming over iets via whatsapp tussen België en Griekenland. Morgen worden met zicht op zee de scenario’s van een videoreeks voor een training over assertiviteit voor huishoudhulpen uitgewerkt, en een aanbesteding ingevuld voor rollenspel over discriminatie op de huurmarkt. De locatie voor de twee briefings met klanten donderdag vinden op een terrasje buiten plaats. Vrijdag spelen we Opgefokt, opgefikt (over stress en burnout preventie) voor medewerkers van een school voor buitengewoon onderwijs. Want dat doen leerkrachten: al volle bak bezig zijn terwijl het nog “vakantie” is.


Zwaarte in het licht, licht in de zwaarte

En die overgangsfase heeft wel iets. Met één been in het zand en één been op het podium. Na een mooi postcorona voorjaar dat ons met momenten overspoelde, nemen wij ons het komende seizoen alvast voor om het zomergevoel mee de winter in te nemen. Dat is ineens interessant voor de gasrekening. :-). Maar ook omdat die zon ons helpt met doen wat we vaak en graag doen: zwaarte in het licht zetten, en licht in de zwaarte brengen.

Enkele stevige voorbeelden in die zin uit de herfstagenda:
ZWERM, Improvisatie als inspiratiebron op een congres voor CEO’s, CFO’s, CHRO’s, en andere Chiefs waar ingezoomd wordt op leiderschap in lastige tijden zoals nu, wanneer zowel organisaties als de maatschappij zich in behoorlijk los zand bevinden (building cathedrals in the sand)
– Een toernee (FR/NL) met een voorstelling op maat over de bespreekbaarheid op de werkvloer van geweld tegen vrouwen. Voor een grote groep van WZC’s, tijdens de wereldwijde campagne van Orange the World in november
– voorstellingen voor verschillende bedrijven over de intergenerationele kloof, die groot gaapt. Norse Boomers die zelfverklaard “nog Weten wat Werken is” masochistisch genieten van de Pijn daarbij, versus Sneeuwvlokjes die hun Persoonlijke Ontwikkeling vooropstellen tot hun Navel doorboord is van erin te Staren. Het leeft duidelijk, en geeft vonken.
Feedback, veel voorstellingen over feedback. Ook op plaatsen waar het nog steeds ondenkbaar is dat je rechtstreeks tegen een collega iets zegt, laat staan tegen een hoger geplaatste, want “ik word daar niet voor betaald”.
– Een voorstelling op maat voor kinderbegeleiders die sinds er drama’s aan het licht kwamen in sommige kinderopvanginitiatieven, plots te maken krijgen met ouders die vanuit angst en onzekerheid wantrouwig worden, en soms ook erg veeleisend, of agressief.

En natuurlijk zijn er ook de TIM instants, de intermezzo’s en de wrap-ups, waar we aan de reeds aanwezige zon gewoon nog een hoop stralen toevoegen!

Wil jij ook theaterzon op je bijeenkomst of evenement? Contacteer ons.

En ondertussen: TIMse groetjes uit de zomer!