Opgefokt opgefikt.

Er gaat tegenwoordig geen week voorbij of je hoort ergens wel het woord ‘burn-out’ vallen: in de media, op je werk, in je vriendenkring… Of misschien uit je zelf wel eens dat je ‘op het randje’ zit. TIM vertaalt de theorie over burn-out, over ontstaan, oorzaken, behandeling én niet in het minst preventie, in een pakkende voorstelling. 

De voorstelling wordt gebouwd uit het samensprokkelen van verhalen en ervaringen uit het publiek. Er gaat zowel aandacht naar het samengaan van werkomgevingsfactoren en individuele factoren, als naar het symptomatische aspect van burnout in de maatschappij. De rode draad in de voorstelling is zorg voor het relationele weefsel in werkomgevingen. De gigantische impact van overmatige werkdruk, zeker in bepaalde sectoren, wordt daarbij niet uit het oog verloren.

We volgen de de nieuwe inzichten rond burnout op de voet en geven daar in deze voorstelling veel expliciet ruimte aan. In maart 2023 maakten we deel uit van het congres over Burn-out van de SERV.
Hier vind je een link naar het verslag van de workshop die we er mee begeleidden.

Daaronder staat de video van een andere congresdag uit 2015, met Elke Van Hoof. Zij sloeg toen al spijkers met koppen over dit thema.

Een videomontage van een studiedag met Elke van Hoof als expert en TIM – intermezzo’s.