Illustratie door Britt Raes. Een gezin poseert voor een kiekje en al hun imperfecties zijn in beeld: vuile kleren, geeuwende puber, rommel op de grond, enzovoort

Opvoeden, gewoon doen

Dinsdag 21 mei 2024, 20u00 CC De Bogaard Sint Truiden
Met Frank De Block, Leen De Koker, Alain Rinckhout en Daisy Varewyck

Normaliseren en relativeren van de dagelijkse opvoedingspraktijk

Ouders worden om de oren geslaan met opvoedingsadvies uit honderd gewenste en ongewenste hoeken. Opvoeden lijkt daardoor iets waar je zwaar voor gestudeerd moet hebben, en de angst voor onherstelbare fouten loert soms om de hoek. In deze voorstelling zetten we diverse aspecten van ouderschap in een ander licht. Opvoeding wordt in dit thematisch improvisatietheater zo terug herleid tot een normaal onderdeel van het leven en we spiegelen vooral de ervaringen van de ouders uit de zaal. Weliswaar soms uitvergroot, met (zelf)relativering, en bemoediging tot gevolg. Thema’s als consequent handelen, omgaan met ongewenst gedrag, samenwerken tussen opvoeders, en natuurlijk de bijhorende emoties, komen uitgebreid aan bod.
Deze voorstelling is een hart onder de riem voor de vele ouders die soms of vaak aan het twijfelen slaan over hun opvoedingstaak.

Deze voorstelling wordt o.a. traditioneel gepland tijdens de Week van de Opvoeding in mei.
Dinsdag 21 mei 2024, 20u00 CC De Bogaard Sint Truiden