lachende toeschouwer

Hoofdprijs in/is de zorg

Of we als hoofdprijs konden dienen in een wedstrijd tussen de verschillende woon- zorgcentra van groep Armonea. Ze hadden hun medewerkers uitgedaagd om in beeld te brengen hoe ze warme zorg waarmaken. Die rol namen wij met alle plezier op! Inspinazie als gouden beker, met de voorstelling Take Care. De Brem werd de winnaar en zo trokken we op een winterse vrijdagavond naar Rijkevorsel om een improtheatrale ode te brengen aan het ongelofelijke werk dat medewerkers in woon- zorgcentra dag in dag uit verrichten. In een huiselijke sfeer, een feest voor hen én voor ons.

Inspinazie en zorg, dat is al lang een bijzondere match. Improvisatietheater leent zich uitstekend tot het verbeelden van de diepmenselijke facetten van het werken in de zorg. Op geen andere werkvloeren gaat het zo schoon en rauw over leven en dood, over hoop en angst. En improvisatietheater heeft het in zich om heel direct naar belevingen en emoties te gaan, en zo rake erkenning en herkenning te bieden aan de toeschouwers.

Omgekeerd beschouwen wij als spelers en makers van improvisatietheaterconcepten de zorgsector als het hart van wat er speelt in de hele maatschappij. En is het dus een goudmijn als inspiratiebron voor al onze voorstellingen en als leerplek voor onszelf. Levenskwaliteit, intermenselijke connectie, gezondheid en ziekte, diversiteit,… stuk voor stuk thema’s die zich daar in hun kern laten zien. Ook veel paradoxen vind je er in de grootste spreidstand: klantgerichtheid en opbrengst, autonomie en afhankelijkheid, innovatie en vertraging, digitaliteit en menselijk contact,… Vaak halen we mosterd uit de voorstellingen in de zorg, voor ontwerpen van TIM’s in bedrijven, onderwijs, overheden,…

TIM Intermezzo’s op een studiedag van Zorgnet Icuro
over levenseindezorg in woon- zorgcentra

We blikken terug op reeds vele jaren vol intens boeiende ervaringen en kijken heel erg uit naar de projecten die op stapel liggen binnen de zorg.
Bij deze eens een uitdrukkelijke dank aan de vele opdrachtgevers in de sector om ons zo binnen te laten kijken in hun huizen, aan experten om ons te helpen ontwerpen en verdiepen, aan brugfiguren voor de vele boeiende contacten, aan organisatoren voor de studiedagen waar we zelf zoveel uit leerden, aan elke medewerker in de zorg voor het improvisatietalent dat zij zelf dagelijks uitdrukken in hun werk met de zorgvrager.

Wij kunnen echt wel stellen dat de rijke ervaring in de zorgsector ónze hoofdprijs is!
MERCI.

>> Dag Roger – TIM over dementie
>> Take Care – TIM over warme zorg
>> Rouwkost – TIM over rouw en verlies