22 vragen

Voor organisaties en mensen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen en het meer wil laten zijn dan en checklist.

Aan de hand van prikkelende stellingen wordt ruimte geboden aan een eerlijke en brede dialoog met het publiek over verschillende aspecten van bepaalde duurzame keuzes. Standpunten worden uitvergroot in beeld gebracht in geïmproviseerde scènes. Verschillen en raakvlakken worden theatraal uitgediept. De betekenis van duurzaamheidskwesties op persoonlijk en relationeel niveau worden blootgelegd door de personages die hun meest stellige of onzekere kanten laten zien.

Deze TIM zorgt voor:

  • verdieping in de verdere conversatie
  • meer wederzijds begrip in verschillende standpunten
  • realistische én ambitieuze plannen (persoonlijk of in organisaties)

Schoolversie

Het zijn bijzondere tijden. Jongeren komen op straat. Sommigen ontpoppen zich tot voortrekkers. Anderen surfen mee op de enthousiaste golf van een vraag om verandering. Soms minder geïnformeerd maar even oprecht. Nog anderen blijven sceptisch. En zo ontstaat een nieuw toneel. Het toneel van maatschappelijk engagement, van stelling innemen, van diffuse of verwarrende informatie, van communicatiestrategieën, van hoge idealen en van nieuwboren leiders. Dat is een toneel dat wij graag mee bestijgen, omdat TIM kan zorgen voor het opentrekken van discussies en de zoektocht naar eerlijke antwoorden.
Het doel van deze TIM is dat aanwezigen van mekaar bijleren over de thema’s van de klimaatmarsen, dat alle stemmen een plaats vinden in onze scènes, dat we iedereen een leidraad hebben gegeven in de overvloed van meningen, en dat iedereen met een constructief gevoel de zaal verlaat. Een gevoel van begrip, inspiratie en enthousiasme.