TIM In Training

(Improvisatie)theater is een krachtig leermiddel. Augusto Boal (grondlegger forumtheater) noemde het “Rehearsal for Reality”.
Het is een belichaamde manier van leren. Het is ook een natuurlijke manier van leren, kleuters leren via toneel, via na-en voor-spelen.

Een aantal spelers van Inspinazie zijn naast het podium ook actief als communicatietrainer, procesbegeleiders of coach. Zij zetten allemaal improvisatietehater veelvuldig in tijdens hun sessies.

Hoe kan TIM bijdragen aan je trainingen?

TIM trainingen

Doe beroep op ons voor hoogst effectieve training in:

 • samenwerking en teambuilding
 • authentieke en veerkrachtige communicatie
 • feedback
 • omgaan met communicatiestress
 • rol, rank en relatie
 • présence
 • storytelling
 • creatief denken en handelen
 • improvisatiewijsheid in leven & werk ( zie ook Living Impro)
 • nieuwschurigheid: omgaan met verschil

Onze trainingen bestaan uit een mooie balans van duiding, oefening en reflectie. We staan in ons professioneel leven met één voet in trainingslokalen en de andere op een podium, en weten dus als geen ander spelen en leren te integreren met elkaar. We werken voornamelijk op maat in bedrijven en organisaties. Toch organiseren we regelmatig een training voor een breed publiek. Een overzicht van ons open aanbod vind je hier.

OOK ONLINE!

Sinds het begin van de eerste lockdown hebben we met succes ingezet op online trainingen. Er gaat hierbij niets verloren aan speelsheid, interactiviteit of aan de kracht van bv. het gebruik van rollenspel. Stel je coachings en trainingen dus niet uit uit vrees voor kwaliteitsverlies! Contaceer ons met al je vragen erover.

Leren over rollenspel en andere theaterwerkvormen in training

Nathalie Van Renterghem verenigt haar didactische achtergrond en haar expertise in improvisatietheater en training, en begeleidt al meer dan twintig jaar andere trainers in het effectief implementeren van rollenspel in training. Je kan op haar beroep doen voor:

 • een uiteenzetting met demo’s voor trainers die (meer) rollenspel willen gebruiken.
 • een train-the-trainer cursus over het gebruik van rollenspel in training bestaande uit twee modules van elk een dag.
  Dag 1 – principes en werkvormen
  Dag 2 – supervisie en verfijning

Acteurs voor rollenspel in training

De spelers van TIM / Inspinazie zijn ervaren trainingsacteurs. Trainers waarmee we samenwerken bevestigen keer op keer hoe improvisatieacteurs het meest geschikt zijn voor deze job. In effectieve rollenspelen tijdens trainingen is het immers noodzakelijk om zich haarfijn te kunnen aanpassen aan wat zich aandient en aan de leernood van elke cursist.
Het inzetten van onze rollenspelacteurs kan ook in online trainingen en coachings!

Videomateriaal voor workshops en introducties

Voor sommige workshops of onderdelen van trainingen is het inschakelen van live rollenspelacteurs niet nodig. In workshops of in meer theoretische onderdelen van trainingen volstaan vaak bondige illustraties. Hiervoor creëren we eenvoudig en flexibel inzetbaar videomateriaal.

> Generiek: op basis van fundamentele principes ontworpen en makkelijk te linken aan specifieke theoretische modellen

> Naturel: mensen interageren niet zoals in abstracte en theoretische communicatiemodellen waardoor video’s in trainingen soms erg onnatuurlijk aanvoelen en weerstand oproepen. In onze video’s volgen we de geest van modellen en niet de letter, waardoor deelnemers meer aansluiting zien met “hoe het er echt aan toe gaat”.

> Scherp: de video’s zijn doorgaans kort en krachtig, en net die tikkel uitvergroot om het juiste punt te maken

Onze videopakketten kunnen gebruikt worden in een abonnementsformule per jaar of voor eenmalig gebruik. Ze zijn bedoeld voor trainingen, niet voor evenementen.
Meer informatie en voorbeelden vind je hier.