voor trainers, leerkrachten en coaches – 15/02/2023

Netelige communicatiesituaties inoefenen via rollenspel is een krachtige methode. Jonge kinderen doen het spontaan en veelvuldig. Volwassenen doen het dan weer onbewust door situaties met vervelende collega’s thuis op een of andere manier te projecteren op hun geliefden. Of omgekeerd.
Als we rollenspel bewust, methodisch en effectief inzetten kunnen we een zeer krachtige ervaringsgerichte leeromgeving creëren.

De trainers en spelers uit het Inspinazienest zijn vurige believers van rollenspel. Hun improvisatievaardigheden vormen dan weer een absolute meerwaarde, omdat ze de oefeningen en situaties à la minute kunnen aanpassen aan wat het meest nodig en zinvol is voor wie oefent.
Ze verzorgen voor heel wat bedrijven en onderwijsinstellingen caseshops met rollenspel op reguliere basis, o.a. voor KU Leuven, Vlerick en Swift, alsook in open aanbod. In het Neurotraininglab van de Antwerp Management School zijn ze de vaste acteurs.

Nathalie Van Renterghem verzorgt deze train the trainer sessie. Ze inspireert al 25 jaar lang trainers in het verfijnen van rollenspelmethodieken.
Haar doorwinterde ervaring met rollenspel en haar didactische onderlegdheid als ex-leerkracht zorgen ervoor dat je naar huis gaat met effectieve werkvormen die je daags nadien kan beginnen inzetten.
Deze training biedt je ook antwoorden op en oplossingen voor typische knelpunten bij rollenspel: weerstand, vluchtgedrag, vertrouwelijkheid en veiligheid, rolverwarring trainer/regisseur/beoefenaar/acteur, tijdsinschatting, chaotisch verloop, afwijken van thema,…
De training bezorgde al heel wat mensen een nieuwe en (nog) positievere kijk op het inzetten van rollenspel.

wanneer & waar

woensdag 17 januari 2024, 10u00 – 16u00, Kessel-Lo
(Opvoedingstraat 19)

Aanrader: volg ook een van de caseshops in open aanbod

prijs & inschrijven

€ 350 excl btw – incl hand-out
inschrijven hier

Play is the highest form of learning.
Albert Einstein