menselijke gezicht in zwermformatie

ZWERM: spelen zonder voorschrift

+ BOEKVOORSTELLING

vrijdagavond 7 juni, 20.00u
€ 15 / € 10
Wagehuys, Leuven

ZWERM is een improvisatietheaterconcept waarbij we je de kans geven om IN het hoofd van de improvisant te kijken. Improvisatiespelers gedragen zich tijdens een voorstelling als een zwerm vogels die de leiding afwisselend opnemen en razendsnel collectief van richting kunnen veranderen. Onderweg vormen ze schitterende beelden en bouwen zo aan een volledig geïmproviseerd verhaal.
Lichttechnieker, muzikant en speler geven zich een uur lang in vol vertrouwen over aan elkaars sensitiviteit en creativiteit, gestart vanuit enkele suggesties uit het publiek.
Na de voorstelling nemen de improvisanten plaats in de HOT SEAT. Ze blikken terug op de voorstelling en delen eerlijk met elkaar en het publiek wat er allemaal in hen omging, waar de uitdagingen zaten en de verrassingen. Als toeschouwer mag je hen alles vragen wat je al wilde vragen aan een improvisant!


Die kunst van het improviseren biedt een enorme meerwaarde naast de scène. Iedereen kan heel veel leren uit deze mooie praktijk. Niet alleen op vlak van creativiteit, ook voor het aanscherpen van je aandacht en waarneming, voor het versterken van vertrouwen in relaties, en niet in het minst voor het effectiever maken van communicatie. Daarover schreef Nathalie Van Renterghem het boek “Improviseren: communiceren zonder voorschrift”, dat ze in de inleiding van de avond zal voorstellen. Het boek zal terplekke te koop zijn, met dank aan boekhandel Barboek.