TIM keynotes

Improvisatie in leven en werk

Marc Breban / Nathalie Van Renterghem

Improvisatietheater gaat niet over snel of grappig zijn, dit is slechts een (leuk!) neveneffect van deze mooie kunstvorm. De kwaliteiten die improvisatoren in essentie ontwikkelen zijn verantwoordelijkheid, vrijheid, voeling, vertrouwen en verbinding. Doorheen de presentatie worden deze kwaliteiten, die improvisatoren ten volle inzetten, toegelicht. We ontdekken de waarde ervan naast de scène, en hoe je deze kwaliteiten directer kan aanspreken. We ervaren aan den lijve de cyclus (los)laten-verbinden-gaan.
Leer hoe improvisatiewijsheid je flexibeler, daadkrachtiger en creatiever maakt in leven en werk!

Zowel Marc als Nathalie zijn al dertig jaar actief als improvisatiespeler en -trainer, zowel op scène als in toegepaste vorm (communicatie, leiderschap, creativiteit,..) en kunnen vertellen vanuit een ton aan ervaring en een eigen handig model.


Nieuwschurigheid

Nathalie Van Renterghem

Alle theatrale interacties, maar ook deze in het leven, zijn terug te brengen tot twee bewegingen: aantrekken of afstoten. Onbewust, vanuit gejaagdheid, stress of onzekerheid, hebben we de neiging om al te snel af te stoten. Een andere mening, een vreemd uiterlijk, een bizarre gewoonte,… Die vaak onnodige beschermreflex zorgt ervoor dat we mogelijkheden niet zien, dat we bepaalde rijke relaties nooit aangaan, en helaas ook dat we in gepolariseerde kampen belanden.
Wat we nodig hebben om onszelf ertoe aan te zetten vaker te kiezen voor toenadering is nieuwsgierigheid. En dan zeker als het schuurt. Net als we wenkbrauwen fronsen, iets niet begrijpen, overweldigd worden,… kan het zo hard lonen om weerstand om te buigen in een onderzoekende houding. “Nieuwschurigheid” is de ultieme kwaliteit die getraind wordt bij improvisatiespelers. Kom in deze keynote meer te weten over deze attitude en hoe je die (nog meer) activeert.

Keynotes duren 45 à 90 minuten en zijn interactief. Duiding en verhaal wordt afgewisseld met korte oefeningen en reflecties.

Deel de passie

Andere formules

TIM

Een specifieke thematische improvisatievoorstelling.

TIM Wrap-Up

Een plenaire terugkoppeling aan het einde van een evenement.

TIM Intermezzo

TIM als rode draad doorheen een programma, korte tussendoorscènes.

TIM Instant

Een korte blik in de spiegel van de groep waar we voor spelen.

TIM XL

Een theatrale louterende blik in de spiegel met veel ruimte voor reflectie

TIM keynotes

Interactieve keynotes van 60 à 90 minuten

TIM In Training

Theaterwerkvormen en rollenspel integreren in training voor een hoger leerrendement