Communiceren met Lijf, Liefde en Lef

24 januari 2024 – Ontvankelijker, authentieker en veerkrachtiger te communiceren. Met lijf, liefde en lef.

De improvisatiecyclus die wij als model in onze trainingen hanteren, bestaat uit drie fases: waarnemen, verbinden en gáán. Dat kan je naadloos toepassen op menselijke interacties naast de scène, op de werkvloer (en ook thuis). In deze cursus van 1 dag leer je hoe improvisatievaardigheden je kunnen helpen om ontvankelijker, authentieker en veerkrachtiger te communiceren. Met lijf, liefde en lef. Een dag lang duiken we in oefeningen uit improvisatietraining, afgewisseld met duiding en reflectie.

Je gaat naar huis met enkele nieuwe of opgefriste inzichten, en met enkele eenvoudige oefeningen die je overal, sommige alleen, sommige met anderen, kan doen. Met beter worden in communicatie ben je immers nooit klaar.


Toegepaste improvisatietraining wordt vandaag wereldwijd ingezet onder de noemer applied improvisation. Steeds meer managementscholen en andere hoger onderwijsinstelling voeren het in in hun curriculum omdat effectieve communicatie al lang geen “soft” skill meer is, en omdat iedereen het in alle richtingen moet kunnen toepassen. In Vlaanderen heeft Nathalie Van Renterghem samen met haar collega’s in Inspinazie op dat vlak een pioniersrol gespeeld door deze trainingen al 25 jaar lang in bedrijven en organisaties binnen te brengen, en onder meer ook door een Flanders DC onderzoeksproject in samenwerking met Vlerick, waarin de meerwaarde van improvisatievaardigheden op de werkvloer veelvudig erkend en bevestigd werd. Nathalie is vaste trainer van communicatietraining in verscheidene bedrijven en onderwijsinstellingen. Het verspreiden van de improvisatiefilosofie algemeen doet ze ook via het project Living Impro, dat ze deelt met hartsvriendin én professionele partner Ingrid Deprez.

Wanneer & waar

woensdag 24 januari 2024, 10u00 – 16u00, Kessel-Lo
(zaal TIM, Opvoedingstraat 19)
optioneel woensdag 31 januari 2024, 10u00-13u00, zelfde locatie
optie TTT voor trainers en (team)coaches: train-the-trainer met extra oefeningen, kapstokken voor het begeleiden van oefeningen en Q&A

Prijs & inschrijven

particulier € 190 excl btw – € 230 incl btw
professioneel € 245 excl btw – incl optie TTT € 350 excl btw
(btw 21%)
inschrijven hier

Play is the highest form of learning.
Albert Einstein