Caseshops

8 februari of 9 februari 2023 – Netelige communicatie-situaties inoefenen met effectief en leerrijk rollenspel in groep

Communicatiesituaties inoefenen via rollenspel is een krachtige methode. Jonge kinderen doen het spontaan en veelvuldig. Volwassenen doen het dan weer onbewust door situaties met vervelende collega’s thuis op een of andere manier te projecteren op hun geliefden. Of omgekeerd.
Als we rollenspel bewust, methodisch en effectief inzetten kunnen we een zeer krachtige ervaringsgerichte leeromgeving creëren. Augusto Boal (Theatre of the Opressed) noemt dit treffend Rehearsal for Reality.

De trainers en spelers uit het Inspinazienest zijn vurige believers van rollenspel. Hun improvisatievaardigheden vormen dan weer een absolute meerwaarde, omdat ze de oefeningen en situaties à la minute kunnen aanpassen aan wat het meest nodig en zinvol is voor wie oefent.
Ze verzorgen voor heel wat bedrijven en onderwijsinstellingen caseshops met rollenspel op reguliere basis, o.a. voor KU Leuven, Vlerick en Swift, alsook in open aanbod. In het Neurotraininglab van de Antwerp Management School zijn ze de vaste acteurs.

Vanaf nu organiseren we dergelijke caseshops ook in open aanbod. Je kan kiezen voor een insteek vanuit particulier situaties uit de privésfeer, of voor werkcontexten. Tijdens een sessie nemen we 3 à 5 concreet situaties onder de loep die we meteen gaan “aanpakken” via rollenspel. Dat wordt op een laagdrempelige en zeer effectieve manier opgebouwd. De grens tussen deelnemen aan een oefening en toeschouwer zijnwanneer & waar

Caseshop professional: 8 februari 2023, 10u00 – 13u00
Caseshop privésfeer: 9 februari 2023, 19u30 – 22u00
Max 10 deelnemers – volgens vraag worden later nieuwe/meer data ingepland
Kessel-Lo, Opvoedingstraat 19


prijs & inschrijven

Caseshop professional: € 180 excl btw (+ € 50 inbrengen eigen casus) – inschrijven hier
Caseshop privésfeer: € 60 incl btw – aanmelden hier, betaling terplekke cash of payconiq

Play is the highest form of learning - Albert Einstein
Deel de passie